ماموگرافی دیجیتال

ماموگرافی در مرکز تصویربرداری نوید توسط دستگاه دیجیتال با کمترین درد و با اشعه کمتری انجام میشود.
ماموگرافی روشی برای آزمایش و بررسی بافت پستان است. بر اساس تحقیقات، سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در میان بانوان است. به همین دلیل توصیه می شود در بانوان بالای چهل سال هر سال یک نوبت آزمایش دوره ای ماموگرافی برای تشخیص تومور در سینه ها انجام شود. تشخیص زودهنگام سرطان سینه با ماموگرافی و انجام راهکارهای درمانی مؤثر نقش مهمی در بهبودی و از بین بردن تومورهای پستان دارد.​​​​​​​

ماموگرافی یکی از روش‌های تشخیص سریع سرطان پستان به وسیله تابش پرتوهای خفیف اشعه ایکس است. در این روش بافت پستان و زیر بغل مورد بررسی قرار می‌گیرد. این بیماری به یکی از جدی‌ترین معضل‌ ها در بین بانوان تبدیل شده است.
به همین دلیل توصیه می‌کنیم برای اطمینان از سلامتی خود، حتما مامو (ماموگرافی) را جدی بگیرید. تشخیص به موقع بیماری‌های مربوط به پستان تاثیر زیادی در بهبودی و روند درمان دارد.

در این مطلب هر آنچه نیاز است در مورد مامو گرافی بدانید را توضیح می‌دهیم؛ با ما همراه باشید در ادامه موارد زیر را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
· نحوه انجام ماموگرافی
·اقدامات قبلا از انجام ماموگرافی
·آیا ماموگرافی درد دارد؟
· علائم بیماری های پستان
·همان طور که گفتیم برای انجام این تصویربرداری از اشعه ایکس با مقدارکم استفاده می‌شود. بعد از تنظیم محل دقیق دستگاه بر روی بدن، اشعه از پستان عبور می‌کند و تصاویر مورد نظر بر روی نمایشگر مخصوص ثبت می‌شوند.

·در مامو گرافی به طور معمول از هر پستان دو تصویر (چهار تصویر در کل) در موقعیت‌های مختلف گرفته می‌شود. برای هر تصویر، بافت پستان به مدت زمان خیلی کم تحت فشار قرار می‌گیرد.


اقدامات قبل از مامو (ماموگرافی)
* نیاز به آمادگی خاصی ندارد فقط اگر بافت پستان حساسی دارید، مامو گرافی را به بعد از دوران قاعدگی موکول کنید.
*اگر باردار و یا احتمال بارداری وجود دارد، حتما به کارشناس مربوطه اطلاع دهید.
*ماموگرافی های قبلی خود را به همراه داشته باشید.
*در صورت داشتن پروتز سینه به کارشناس اطلاع دهید.

ماموگرافی در چه سنی بهتر است انجام شود؟
 انجام مامو گرافی از سن 38 سالگی به بعد توصیه می شود.در صورت وجود علائم خاص مانند ابتلا یکی از اقوام درجه یک به سرطان پستان، مامو (ماموگرافی) سالانه بایستی تکرار شود. با ابتلا یکی از نزدیکان درجه یک خانواده به سرطان پستان، انجام ماموگرافی از پنج سال زودتر توصیه می‌شود؛ خصوصاً در صورتی که ابتلا در اقوام، پایین‌تر از سن 40 بوده باشد.
پس از 69 سالگی نیازي به غربالگری نیست زیرا در سنین بالاتر رشد تومور بسیار کند است. مامو گرافی در سنین 50 تا 60 سال با کاهش واضحی در مرگ و میر زنان به دلیل سرطان پستان همراه است. بنابراین پیگیری این گروه سنی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در سنین زیر 38 سال روش ترجیحی بررسی پستان در صورت شک بالینی، سونوگرافی است.
آیا مامو (ماموگرافی) دردناک است؟
یکی از دلایل عدم رغبت خانم‌ها برای انجام مامو گرافی درد ناشی از کمپرس سینه حین انجام  عکسبرداری است. برای تهیه تصاویر با کیفیت بالا نیاز به فشرده کردن بافت پستان است؛ اما درد ناشی از آن بسیار سریع به پایان می‌رسد. در مرکز تصویربرداری نوید با کمک دستگاه پیشرفته این درد بسیار ناچیز است؛ پس نگرانی را کنار بگذارید و با اطمینان مامو گرافی خود را انجام دهید.
چرا ماموگرافی در مرکز نوید بدون درد است؟
برای انجام مامو (ماموگرافی)، پستان‌ها باید به وسیله صفحه پلاستیکی (کمپرسور) تحت فشار قرار بگیرند تا تصاویر با کیفیتی تهیه شود. در مرکز تصویربرداری پزشکی نوید، جنس این صفحه منعطف است، بنابراین شکل پستان را به خود می‌گیرد و بیمار دردی را احساس نمی‌کند. دستگاه مخصوص مامو در نوید با کمترین فشار، بهترین تصاویر را تهیه می‌کند.
علائم شايع بيماري‌های پستان
1) درد پستان
درد، زنگ خطر بسیاري از بیماري‌ها است و معمولا به عنوان واکنش بدن نسبت به هر گونه بیماري در نظر گرفته می‌شود. گاهی درد، خود به عنوان یک بیماري باعث مراجعه بیمار به پزشک می‌شود. اما واقعیت این است که در بسیاري از موارد، درد تنها یک نشانه از وجود اختلال در عملکرد اعضا یا سلول بدن می‌باشد.
به هر حال آنچه لازم است مورد توجه قرار گیرد این است که گاهی درد به خاطر تغییرات طبیعی در بدن رخ می‌دهد و الزاماً نشانه بیماري نیست. به عنوان مثال بعضی از زنان قبل از شروع عادت ماهیانه دچار دردهایی می شوند که خود به خود و پس از شروع دوره ماهیانه بهبود می‌یابد. این درد نمونه‌اي است که در اثر واکنش بدن به هورمون‌ها ایجاد شده و نه تنها به عنوان بیماري نیست بلکه قسمتی از بیماري هم تلقی نمی‌گردد.
اقدامات لازم در صورت داشتن درد پستان
لازم است هر بیماری که به علت داشتن درد پستان به پزشک مراجعه نموده و تحت معاینه قرار گیرد. بر حسب شرایط بیمار، پزشک از روش‌هاي تشخیصی استفاده می‌کند. براي شروع درمان در درد پستان، باید از عدم وجود سرطان اطمینان حاصل کرد.
خط اول درمان که تا 75 درصد بهبودي ایجاد می‌کند، اطمینان بخشی صحیح به بیمار مبنی بر عدم وجود سرطان است. باید به بیمار توضیح داد که درخواست سونوگرافی، ماموگرافی یا هر اقدام دیگر، دلیل به شک و یا مطرح بودن بدخیمی نیست.
​​​​​​​2) ترشحات پستان
ترشح از نوك پستان با وجود آن که نسبتاً شایع و در اغلب موارد خوش خیم است؛ باعث ایجاد اضطراب و ترس از سرطان در بین زنان می‌شود. در بیش از نیمی از زنان، با فشار به نوك پستان، ترشحاتی از مجاري خارج می‌شود.
با وجود این که بسیاري از زنان مبتلا به ترشح پستان هستند دچار سرطان نیستند؛ ولی احتمال همراهی سرطان پستان با این ترشحات، ارزیابی دقیق این بیماران را ضروري می‌سازد. برای اطمینان خاطر شما عزیزان توصیه می‌کنیم اقدامات لازم برای انجام این تست را انجام دهید. مرکز تصویربرداری پزشکی نوید با همکاری با کادری مجرب و مجهز به امکانات پیشرفته در کنار شما عزیزان خواهد بود تا مامو (ماموگرافی) به صورت دقیق انجام شود.
3) توده‌هاي پستانی
از دیرباز توده‌هاي پستانی به عنوان یک علامت مهم برای تشخیص انواع ناهنجاری‌های پستان شناخته شده‌اند. این مشکلات شامل بیماری‌های خوش خیم و سرطان پستان هستند. کشف یک توده در پستان می‌تواند از مهم‌ترین رخدادهاي ایجاد کننده اضطراب در زندگی یک زن باشد. بنابراین شناخت انواع توده‌هاي پستان و ماهیت آن‌ها و همچنین چگونگی برخورد با آن‌ها از اهمیت ویژه‌اي برخوردار است.
توده هاي خوش خيم پستان
1) کیست
کیست‌ها توده‌هاي حاوي مایع هستند که از گشاد شدن بخشی از بافت غددي پستان به وجود می‌آیند. این مورد در طبقه بندي توده‌هاي شایع پستان قرار می‌گیرند و ممکن است از اندازه‌هاي کوچک و میکروسکوپی تا اندازه‌هاي بزرگ و قابل لمس وجود داشته باشند. کیست‌ها در هر سنی ممکن است دیده شوند اما در حوالی 40 سالگی فراوان‌ترند.
2) گشادی مجرا و التهاب اطراف مجاری
مجاري اصلی پستان در جریان تحلیل و پسرفت پستان در دوران یائسگی کوتاه و گشاد می‌شوند. این مجاری در سنین پس از یائسگی می‌توانند با علائمی مانند ترشحات نوك پستان، توکشیدگی نوك پستان و توده قابل لمس در پستان اغلب با قوام سفت یا خمیري همراه باشند. این ضایعات کاملا خوش خیم هستند؛ ولی توجه داشته باشید از آن جایی که علائم گفته شده ممکن است در سرطان‌هاي پستان نیز ديده شوند؛ تشخیص نهايی را حتما باید با پزشک جراح انجام دهد.
3)آبسه
آبسه‌ها حفره‌های حاوی چرك هستند که در اثر عدم درمان عفونت‌هاي پستان در مراحل اولیه ایجاد می‌شوند.
4) بزرگ شدن بافت غددي خود پستان (ندولاریتی)
بزرگ شدن بافت غددی خود پستان اغلب با درد در این ناحیه همراه می‌باشد. ندوالریتی و درد دوره‌اي به قدري شایع است که می‌توان آن‌ها را به عنوان تغییرات طبیعی طبقه بندي کرد. تشخیص این توده‌ها بر عهده پزشک است. گاهی اوقات پس از تشخیص ممکن است هیچ اقدام درمانی لازم نباشد یا این که نیاز به درمان‌هاي دارویی وجود داشته باشد.
5) نکروز چربی
نکروز چربی در پستان از تغییرات بافت چربی به دنبال ضربه به پستان ایجاد می‌شود. این ضربه می‌تواند در تصادفات، سقوط‌ها، جراحی‌ها، عفونت‌ها و حتی اشعه درمانی وارد گردد.
توده هاي بدخيم پستان
توده‌ها، شایع‌ترین علائم سرطان پستان هستند. برخلاف توده‌هاي خوش خیم پستان، توده‌هاي بدخیم در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، بی وقفه رشد می‌کنند و به بافت اطراف و حتی به نقاط دور دست گسترش می‌یابند. در این صورت می‌توانند در صورت عدم درمان منجر به مرگ شوند.
این توده‌ها عموماً به صورت یک توده سفت و بدون درد ظاهر می‌شوند که به بافت اطراف خود چسبیده‌اند و حدود کاملا مشخصی هم ندارند. گاهی هم توده‌هاي بدخیم پستان دردناك یا متعدد هستند. نکته مهم اين است که در صورت لمس هر گونه توده در پستان، هرگز نبايد با استفاده از اين، سعی در تشخیص ماهیت توده داشته باشید و بهتر است اين کار را به عهده پزشک جراح بگذاريد.
 1 آیا اشعه ماموگرافی مضر است؟
اشعه استفاده شده در مامو گرافی، یکی از مواردی است که بسیاری از افراد را برای انجام این آزمایش به تردید می‌اندازد. در حقیقت در این تست از اشعه بسیار کمی استفاده می‌شود که با همین مقدار کم تصاویر دقیق و باکیفیت‌تری بدست می‌آید.
2 سونوگرافی یا مامو (ماموگرافی)، کدام بهتر است؟
انجام سونوگرافی یا ماموگرافی یکی از دغدغه‌هایی است که بسیاری از بانوان در هنگام مواجه با مشکلات پستان با آن درگیر می‌شوند. ممکن است شما هم برای انجام یک چکاپ کلی این تردید را داشته باشید که کدام یک از آن‌ها را بهتر است انجام دهید.
در واقع در سونوگرافی برای تصویربرداری از امواچ فراصوت با فرکانس بالا استفاده می‌شود. اما در مامو گرافی یک دستگاه با کمک اشعه ایکس مشکلات پستان را تشخیص می‌دهد. توجه داشته باشید که هر کدام از این روش‌ها کاربرد خاص خود را دارد. برای افراد زیر ۳۵ سال سونوگرافی رایج‌تر و بهتر است، اما برای سنین بالاتر هر دو روش مکمل یکدیگر هستند.